100%-podden möter Lotta Lovisa Alsén #93

Lotta Lovisa Alsén podd 800.jpg

När jag först stötte på Lotta Lovisa Alsén var hon som en hägring. Hon tillhörde dem som såg möjligheter med att bygga företag på nätet, men var för tidigt ute. Efter en väldig massa jobb kraschade hennes bolag, i samma veva som it-bubblan sprack runt tusenårsskiftet.

Jag hade lagt märke till henne redan då. Kraschen gjorde att hon lämnade Sverige och flyttade till Kalifornien för att börja om sitt liv. Det kom att bli 15 år på den amerikanska västkusten, då hon både arbetade med entreprenörskap och sökte sig inåt efter sanningen och lusten.

Jag tog kontakt med henne för drygt ett år sedan, mötte henne vid några tillfällen och i januari 2018 gjordes den här inspelningen. En av de saker hon pratar om är sin långsamhet och att hon numera inte ska skynda fram saker. Så hon valde att be mig vänta med att sända avsnittet. 

Häromdagen hörde hon av sig igen, redo att låta dig lyssna på hennes tankar om livet, juvelen och om att finna olika aspekter av sig själv. Vi har många gemensamma nämnare, en skulle nog kunna kalla också  Lotta Lovisa Alsén för en kärlekskrigare, även om hon har en delvis annan målgrupp än jag har.

Lyssna på ett samtal om livet och vad långsamhet och eftertanke kan skapa.

Här kan du läsa mer om hennes verksamhet, som bland annat handlar om feminint ledarskap.

 

Varför 100%-podden?

För att jag älskar det och för att jag vill bidra till att fler väljer att leva fullt ut.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Sedan starten 2015 har jag mött fler än 100 personer och varje möte är unikt. 

Samarbeta kring 100%-podden

Jag söker samarbetspartners som kan bidra till att sprida podden mer, skapa ekonomi för podden och göra det lättare att inspirera fler att bli 100%-are. Ta kontakt med mig så hittar vi samarbetsformer. 

Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta. 

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar! (Går lättast att göra från en mobiltelefon).

Bidra till 100%-podden

Swisha ett  bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3


Gilla 100%-podden
100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.

Tipsa om fler 100%-are

Tipsa gärna om fler personer som är 100%-are och hur jag kan komma i kontakt med dem. 

100%-podden möter Steffo Shambo #82

Steffo-Shambo800.jpg

"Jag fortsätter att utforska helande på en sexuell nivå  och har en stark längtan att skapa utrymme för andra som är intresserade av att göra samma sak som jag". Ungefär så skriver Steffo Schambo på sin hemsida Tantric academy.

Det var något år sedan jag hörde hans namn för förstå gången. En kväll i höstas sa en vän "Jag går en tantragrupp för män på nätet med Steffo Shambo, jag tycker att han skulle passa perfekt i 100%-podden".

Så jag tog kontakt med Steffo. Vi var redan vänner på Facebook och jag visste att han jobbade med tantra yoga i Thailand sedan många år, men inte så mycket mer. Jag förstod också att han sällan besöker sitt gamla hemland Sverige. Men så planerade han en resa hit och vi träffades strax före jul i ett samtal om bland annat tantra.

Jag frågade Steffo om han föredrog att genomföra samtalet på engelska, men icke. Eftersom han sedan tio år har engelska som huvudspråk kan du då och då göra anglicismerna i språket, bara så du vet.

En av de saker som engagerar Steffo mycket är att bidra till att män får mer kontakt med det tantriska. Han har startat onlinekurser för män - för det är online som han ser de stora möjligheterna.

Möt Steffo Shambo, som för drygt tio år sedan inte visste vad han ville göra av sitt liv och som i dag står trygg i sin egen maskulinitet och som är redo att frälsa världen med hjälp av tantra yoga.

Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta. 

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar!

Nu närmar sig #100procentpodden 100 sända avsnitt! Wow, liksom!

Och jag har gjort allt detta väldigt mycket av egen kraft och är så stolt över det. Några glada människor stödjer mig via Patreon och lägger en dollar per avsnitt, som ett litet bidrag.

Stöd gärna mitt arbete med podden på det sättet. Lite längre ner berättar jag hur du gör då.

Ännu enklare är att stötta mitt arbete med podden genom att swisha ett t bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal  - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3

Använd swish:

Swisha till 070 3224242 skriv "gåva 100podden" ange gärna mejladress.

Använd patreon:

1.     Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

2.     Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

3.     Välj en summa att donera, 1 dollar räcker.

4.     Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

5.     Fyll i dina betaluppgifter.

6.     Få min stora tacksamhet.

100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.