Efter en dag på kursen lekfull tantra slås jag av hur liten del av sinnet känsel som vi använder i vårt dagliga liv. Fokus för dagen har varit beröring och hur vi kan öppna upp för att ta emot och ge mer av den beröring som vårt hjärta önskar. Jag är mycket tacksam för att ha fått möjligheten att delta.
— Jonas
Älskade att möta så mycket energi, att få möta sina rädslor och släppa dom, för att istället få njuta av livet på alla plan, med andra energier.
— Ann-Charlotte
 Foto: Jan Dahlqvist

Foto: Jan Dahlqvist


Lekfull tantra vill visa dig att tantra och tantriskt sex kan vara lekfullt, enkelt och livsbejakande. Det ska inte behöva vara svårt eller krångligt att njuta.

Om jag vill göra det högtidligt kan jag säga att tantra handlar om ett sätt att leva. Och det kan låta krångligt, allvarligt och kanske till och med lite avskräckande.

Jag vill bidra till att avdramatisera vad tantra är och vad tantriskt sex kan vara.

I grunden handlar tantra om att uppleva livet i nuet. Alltså att vara uppmärksam på sinnesförnimmelser och vara mindre upptagen av tankarna i huvudet. Ofta är det tankar på vad som har hänt eller vad som kanske kommer att hända som fyller våra liv och då är risken stor att vi missar att vara med när själva livet händer.

Så tantra kan bli ett sätt att bli mer närvarande. Tantra kan hjälpa dig att verkligen uppleva nuet och släppa en del av dina tankar. Det härliga är att våra sinnen alltid upplever saker här och nu. Du ser, du hör, du känner, du luktar, du smakar - och allt det är omedelbara upplevelser.

När jag reflekterat, efter femton års erfarenhet, över vad tantra är kommer jag fram till att det i grunden handlar om tre saker: Andning, ljud och rörelser. Du andas nu, du ljudar nu och du rör dig i nuet. Dessutom uppstår njutning i nuet.

Det finns en rad tantraskolor med lika olika inriktning. Vissa har en stark koppling till yoga, andra till meditation och så finns det de som är mer fokuserade på snabb andlig utveckling med hjälp av njutning. 

Jag vill erbjuda dig en möjlighet att närma dig tantra, närvaro och njutning med enkelhet och lätthet - om du sedan vill gå vidare och utbilda dig i en etablerad tantraskola, så är det toppen. Du kan se lekfull tantra som en slags dörröppnare till tantrisk njutning och det fina är att det passar lika bra för nybörjare, som för dem som har större erfarenhet av tantra.

Tantra kan bli ett sätt att leva, men behöver inte vara det. Många tror att tantra bara handlar om sexualiteten, men det är alltså ett mycket vidare begrepp än så. I lekfull tantra är det ändå sensualiteten och vägen till njutning som är fokus.

Hur ser ditt sexliv ut idag? Hur vanligt är det att du söker snabba kickar och orgasmer? Hur ofta är du inriktad på målet och tappar bort att njuta av själva vägen dit? Hur ofta ger du dig tid att verkligen känna hur det känns när en mjuk hand smeker din kropp? Hur ofta är du uppmärksam på din andning? Hur ofta tillåter du dig att kvida, skrika eller jubla när du njuter? Hur ofta tillåter du olika känslor att finnas närvarande när du älskar? Är det tillåtet att ha andra känslor än kåthet? Kan du vara arg, ledsen, rädd eller lycklig när du rör vid dig själv eller någon annan?

I tantra finns det inga mål. Som jag ser det finns det inga krav heller. Det är en möjlighet att, så småningom, träna upp förmågan att njuta utan fokus på klitorisorgasm eller ejakulation. Det finns en möjlighet att stärka din sexualitet, känna den ännu mer, genom att då och då låta bli att komma till en avslappnande orgasm (som gör att du blir trött och förhoppningsvis nöjd). Det finns en härlig poäng med att tillåta njutningen att stegras och ett bra sätt är att avstå från att komma och nyfiket upptäcka vad som händer med din kåthet och förmåga att njuta då. Kan du njuta av själva mötet, av beröringen, av ögonkontakten av att ibland andas i takt? Tänk när du har förmågan att uppleva mer subtil njutning, att du till exempel blir upphetsad av att någon smeker ditt finger, för att du har tränat dig på att njuta av själva mötet, istället för att ha fokus på att nå ett mål. 

När du är mer van vid tantra, när du tillåter dig att bli mer lekfull, kan tantra också bidra till att du får uppleva att sex också kan skapa andlig kontakt. Du kan känna att du är en del av något större, att din njutning når utanför din kropp. Du kan uppleva att sex är en motorväg till det gudomliga. För vissa är det just detta som lockar dem till tantra, men det behöver inte vara det. Du kan se den mer andliga kontakten som en bonus, när den uppstår hos dig.

Lekfull tantra visar dig att tantra kan vara enkelt och roligt. Min erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer.

Här berättar jag lite mer om varför jag skapat Lekfull tantra.

 

I dag finns tre möjligheter att testa lekfull tantra. En helgkurs, en onlinekurs och snart en bok!

Lekfull tantra - helgkursen

Lekfull tantra är  en kurshelg - lördag - söndag där du möter tantra med lätthet, där du får uppleva din kropp och dina sinnen på dina villkor och där andning, dans och beröring är viktiga inslag.

Under den andra dagen ingår klassiska tantraövningar, träning på att ta för dig med samtycke och lekfulla övningar där beröring ingår.

Kursen är upplevelsebaserad, med många praktiska övningar, där du får träna på andning, rörelse och beröring. 

Du är välkommen som nybörjare, som mer erfaren, du är välkommen som singel eller  som en del i ett par.  Kursen är inte designad för par och kommer du med din partner, avgör ni själva i vilken mån ni gör övningarna med varandra eller med andra.

Kom som du är! 

Vittnesmål från helgkursen

Tack för en underbar kurs som överskridit alla mina förväntningar liksom gränser för vad jag trodde var möjligt. Motstånd ska man ta hand om och det har ni hjälpt mig med. Puss å kram.
— Snart 50-åringen
To fantastiske dager fylt med latter, dans, erotisk beröring, nye venner och energiorgasmer. Charlotte og Staffan gör ett kjempejob med att lose oss trygt genom helga. I’ll be back!!!
— Klem fra Trondheimsjente
En möjlighet att kliva ut sin komfortzon. För mig gav kursen en möjlighet att komma i kontakt med mig själv genom att andas och landa i min kropp! 
— Otroligt nöjd
Jag är helt mindblown. Var supernervös när jag kom hit. Och det med rätta. Det var otroligt jobbigt - och helt fantastiskt! Tänk att man kan känna så mycket! Det är magi.
Kursen har helt magnifik och kommer att förändra mitt liv. Min tantraresa har just börjat.
Stort tack Charlotte för den här upplevelsen.
— Sanna
Nyfiken på tantra men samtidigt lite rädd?! Det var jag och Lekfull tantra är helt rätt - åtminstone för mig. I ett skönt space & flow har Charlotte lett mig & gruppen in i mig så väl som till att mjukt öppna upp för andra. En underbar helg som jag verkligen rekommenderar dig att gå!
— Helena Roth
Som absolut nybörjare inom Tantra anlände jag till kurslokalen med lite nervositet i kroppen kring hur det här skulle gå. Men väl inne i lokalen kändes det som jag redan träffat alla människor för atmosfären var så avspänd och välkomnande. Efter två dagar tillsammans med de övriga deltagarna och kursledarna kan jag bara säga att man lyckats skapa en kurs som utmanar dig och dina föreställningar om dig själv på många plan. Den energi som jag gick därifrån med var utomjordisk. Rentav tantrisk?
— Elias
Härligt att utforska gränser och intimitet utanför den traditionella boxen.
— Annica
Suveränt. Efter första dagen trodde jag inte det kunde bli bättre.... Jag hade fel! Suverän kurs. Bra hållen. Trygga instruktörer. Råkade vara kundalinikvinnor och nybörjarmän. Balanserades perfekt av C&S. Värt varje krona. Enormt utvecklande. Bäst? Allt. Men personligen andning och elementmassage, det vill säga jord, eld, vatten, luft och eter. Jippi!
— Uppländskan
Kursledaren var utmärkt när det gäller upplägg, närvaro och hållande av gruppen. Övningarna byggde på varandra så att det skapade trygghet hos kursdeltagarna och i gruppen. Bra samspel mellan kursledaren och assistenten. Bra blandning av teori och praktik
— Svensk-iranier, 47 år
Charlotte och Staffan skapade en väldigt trygg och lekfull miljö där jag både vågade och förmådde att öppna delar hos mig som varit stängda. Jag upplever att jag känner mig själv djupare nu än innan helgen och det ger mig en större trygghet som spiller över i mitt liv i övrigt.
— Tommy Huttunen
Att få leka tantriskt i en trygg miljö med andra människor borde vara alla människors skyldighet och önskan. Att få uppleva den kärlek och respekt för mig och min kropp som denna kurs har gett är så underbart och det tar jag med mig i mitt övriga liv utanför så jag blir mer tantrisk vartefter tiden går. Här och nu och det är ljuvligt.
— Helene, 51
Charlotte 200%. Tack för kursen som varit väldigt bra, givande och kul.
En helgkurs utan rädsla men härligt pirr och utmaning. Nybaken och oerhört tacksam att jag äntligen tog tag i detta. Tack för varsam lekfull vägledning.
— Kvinna i lust
Har deltagit två gånger på denna underbara kurs. Ni som tänker: Vågar jag? Gör det! Det här går inte att ångra.
— Söderortskillen
Tack för er fantastiska kurs. Du/ni är inbjudande, utmanande, förlåtande, tillåtande och hela spektrumet där emellan. Vill man tolka denna kurs bara sexuellt så går det, me för mig var det bara ett precis lagom använt verktyg för att utvecklas som person och lära känna sig själv lite bättre. Jag rekommenderar den varmt till gammal/ung, kvinna/man. Även du vågar och vinner. Lycka till!
— Tomas
Fantastisk weekend. Jag gick från en blyg skolpojke till att kasta av mig alla kläder och njuta av alla andra fantastiska människor. Jag har vuxit som människa.
— Ung 52-åring
Tack för en helg helt över förväntan. Det jag bär med mig mest är att
1) våga möta andras blickar och stanna i det ögonblicket.
2) att jag är omtyckt och åtrådd precis som jag är.
Den friheten jag känner inombords är mäktig. Tack Charlotte för en magisk helg. Bär med mig den.
— Martina
Tack för kärleksfullt och inbjudande ledarskap. Man vill bara ha mer och mer. Känner mig mjuk, öppen och sprudlande.
— C.H.
Tänk om alla kunde få uppleva allt det fantastiska som vi har fått denna helg - vilken underbar värld vi skulle leva i.
— 2 x Trygg, kåt och tacksam
Kärleken mellan er har givit frö och nu har fröet slagit rot och blommat ut i Lekfull tantra. Har lekt med hår, tår, naglar och andra vackra ädla delar och njutit hela tiden. Love Live. Känner mig levande. Puss & kram
— Terese
Upplägget var bra med mer andliga och ofysiska övningar på förmiddagen, då deltagarna fick vänja sig vid tantrabegreppen. På eftermiddagen var övningarna mer fysiska och erotiska, vilket passade bra när deltagarna var uppvärmda och införstådda med tantra.
— Svensson
Även om jag var lite olika skäl i mitt liv just nu inte kunde eller ville vara med på alla övningar fullt ut, var det en lärorik och varm upplevelse. Många nya insikter och häftiga upplevelser. Oroligt häftigt att tänka på sina gränser och upptäcka att de inte är där jag trodde före.
— Jonas

Kommande kurshelger

9-10 mars 2019 i Stockholm - här kan du läsa mer om kursen.

2500:- (inkl moms)

Betala till företagsswish 1234 76 22 09 ange tantraokt + din e-postadress. Vill du betala på annat sätt, kontakta Charlotte direkt.

Lekfull tantra onlinekurs

Om du vill träna Lekfull tantra hemma, eller vill börja träna själv, så rekommenderar jag onlinekursen Lekfull tantra. Kursen kostar 500:- och du har tillgång till den i hela sex månader. Läs mer om onlinekursen här.

Lekfull tantra - boken

Boken är skriven och kommer ut under hösten 2018. Här kan du förhandsbeställa ditt eller dina exemplar!