100%-podden möter Charlie Söderberg #89

Charlie Söderberg 100.jpg

Charlie Söderberg sitter i min studio och ser mig in i ögonen. Efter en kort introduktion kommenterar han det han uppfattar som min egen relation till pengar. Jag får inför mikrofonen möjlighet att reflektera över den. Ska sanningen fram är jag inte helt bekväm i det ögonblicket. Fokus riktas för en stund emot mig, istället för dagens huvudperson. Jag väljer att leva som jag lär - nämligen att vara i ögonblicket - och tillåta mig att vara nyfiken på vart samtalet ska ta vägen.

Det var första gången jag träffade Charlie och givetvis hade jag haft en relation till honom sedan tidigare. Jag har sett Lyxfällan några gånger. Jag har blivit inbjuden till kurser med Balansekonomi. Och jag hade fascinerats över den lätthet med vilken han tycks kunna hantera nästan vilket ämne som helst. En man som verkligen är mitt i livet, hela tiden känns det som.

Som vanligt kom jag till mötet med min närvaro och med min långa journalistiska erfarenheter och utan förberedda frågor, redo att dyka ner i poolen tillsammans med Charlie. När jag har suttit och redigerat avsnittet vrider jag ibland på mig, lägger märke till min tendens att döma mig själv och samtidigt fascineras över hur djupt samtalet blir... och så släppa taget om den där stränga rösten i mig. Det är ju faktiskt möjligt att bevittna sig själv mer neutralt än så... 

Det är spännande att möta en person som verkligen kan välja och vraka mellan projekten han går in i och att han så uppenbart vill göra gott och bidra till en bättre värld. 

Han ger mig personligen en rad tankeställare när han säger saker som: "Det ska vara lönsamt att göra gott" och han tycker att det är bättre att pengar som "finns över" skulle göra sig bättre hos sociala entreprenörer än en viss amerikansk president.

Är du själv social entreprenör kan detta avsnitt av #100procentpodden vara extra spännande att lyssna till. Vi är kanske flera som har saker att lära av Charlie Söderberg?

Här finner du Balansekonomi. 

Rikedomspodden med Charlie Söderberg

Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta. 

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar!

Nu närmar sig #100procentpodden 100 sända avsnitt! Wow, liksom!

Och jag har gjort allt detta väldigt mycket av egen kraft och är så stolt över det. Några glada människor stödjer mig via Patreon och lägger en dollar per avsnitt, som ett litet bidrag.

Stöd gärna mitt arbete med podden på det sättet. Lite längre ner berättar jag hur du gör då.

Ännu enklare är att stötta mitt arbete med podden genom att swisha ett t bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal  - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3

Använd swish:

Swisha till 070 3224242 skriv "gåva 100podden" ange gärna mejladress.

Använd patreon:

1.     Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

2.     Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

3.     Välj en summa att donera, 1 dollar räcker.

4.     Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

5.     Fyll i dina betaluppgifter.

6.     Få min stora tacksamhet.

100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.