Vad Charlotte vill ge till världen

Hur kan vi skapa en värld med mera kärlek?

Hur kan vi skapa en värld där du vågar vara dig själv?

Där du litar på din  intuition och lyssnar på ditt hjärta?

Hur skapar vi en värld där vi talar öppet om sexualitet, lust och relationer och vilken betydelse det har? Hur skapar vi tillsammans en värld där vi tar hand om varandra och lever hållbart?

Det är vad Charlotte Cronquist vill bidra till. När hon för många år sedan fick visionen att hon ska sprida ord om kärlek, visste hon inte hur bokstavligt den skulle förverkligas. Hon visste inte att ett av hennes arbetsredskap skulle vara hennes livserfarenheter. Hon är mitt uppe i sin livsresa och delar med av sina erfarenheter längs vägen, ständigt redo att undersöka mer, titta djupare och nyfiket lära mer.

 

Hennes till synes enkla livsfilosofi är: 
Du är den viktigaste personen i ditt liv. När du kan känna självkärlek så kan du också älska andra och känna vilja och motivation till att ge ditt bidrag till världen. 

GILLA HELA DIG

Charlotte väljer att tala öppet om det som många knappt ens erkänner inför sig själva, än mindre talar om med sin omgivning.
Hon talar om sexualitet och andlighet, hon pratar om konsekvenser av kränkningar, hon talar om vikten att lära känna alla sina sidor, alltså våga se allt det ljusa och allt det mörka och allt som finns däremellan.

Hon menar att den människa som tycker om sig själv, som kan omfamna hela sig själv också kan möta andra med kärlek. 
Den som är trygg i sig själv behöver inte kriga med andra. 
Den som gillar sig själv kan känna sig värdefull även utan bekräftelse från andra. 
Den som är snäll mot sig själv kan sätta sunda gränser och säga tydliga ja och nej.
Charlotte menar också att ju färre hemligheter hon har, desto lättare är det att möta världen. 

 

BRYT SKAMTÄNKANDET KRING SEXUALITETEN

Hon talar gärna om kopplingen mellan sexualitet och skam. Ett av skälen är att hon menar att det är viktigt att släppa skam och skuldbeläggande kring sexualiteten – och i synnerhet kvinnors sexualitet. Det finns en koppling mellan sexuella kränkningar och bristande kreativitet hos kvinnor.
Därför behöver världen kvinnor som vågar gilla sig själva, som blir vän med sin sexualitet och sin lust. Kvinnor som lever och njuter av sin sexuella energi.

FÖRFATTARE, JOURNALIST, COACH, MEDMÄNNISKA


Charlotte bjuder i böckerna ”Ingen skam i kroppen – frigör din sexualitet” och ”100% Charlotte – ta ditt inre ledarskap” på de livserfarenheter som gjort henne fri att i dag vara sig själv.

Charlotte är i grund och botten en nyfiken journalist som vill förstå livet och världen. Hon vill bidra till mer kärlek i världen och att vi tar hand om jordens resurser på ett hållbart sätt. 
Hennes övertygelse är att detta är drivkrafter som föds i varje människa och att resan till ett liv i mer kärlek startar inuti varje individ.

CHARLOTTE BJUDER PÅ SINA ERFARENHETER OCH BRINNER FÖR KÄRLEKEN 

För egen del behövde Charlotte klä av sig naken inför sig själv. Syna sina egna idéer om vad en perfekt människa är och långsamt, långsamt, steg för steg, bli vän med hela sig. En viktig del i det arbetet har varit att bejaka den egna sexualiteten och livskraften.
Lyssna på Charlotte när bjuder in till möten
Läs Charlottes böcker
Läs hennes blogg – som passerat två miljoner sidvisningar. 
Öppna för nya insikter om dig själv. 
Öppna för att älska dig. Öppna för att hitta dina egna var.
 
Öppna för mer njutning i ditt liv. 
Öppna för att släppa skam och skuld. 
Öppna för friheten. 
Öppna också för att våga se hur våld – och i synnerhet sexuellt våld – bidrar till att kväva kvinnors möjlighet att bidra till en bättre värld för mänskligheten.

Tillåt dig att coachas av Charlotte. Om livet, lusten, sexualiteten och relationerna. 
Charlotte har dessutom en besvarad kärleksrelation till orden och arbetar ofta med egna och andras ord, som redaktör, skrivarcoach, journalist och författare, om den typen av tjänster kan du läsa här.


Böcker i urval
2014 100% Charlotte 2.0 - ta ditt inre ledarskap.
2013 Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. E-bok
2011 Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. Andra omarbetade upplagan.
2009 Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft
2005 Börja tala (Ordfront) Andra omarbetade upplagan.
.