12. What is tantra energy? Meet Mahara McKay

Mahara sepia.jpg

De tre senaste vintrarna har jag spenderat fem veckor i Goa, Indien.
Och varje gång söker jag något tantriskt äventyr.
I går gick jag kursen Tantra energy med Mahara McKay.
Och jag fick en privat pratstund med henne.

Om du inte kan lyssna på podden här, gör det på Spotify - där kan du också följa podden, så du har koll på när nya avsnitt kommer. Du hittar #charlottepodden här.

Det är sällan tyst i Indien. Det är ljud dygnet runt. Människor, hundar, apor, fåglar, hav, vind, fordon... Det är ett myllrande, långt ifrån en svensk skog.
Därför hörs Indien i alla intervjuer jag gör där - och om du väljer att lyssna på samtalet mellan Mahara och mig, kommer du, med lite fantasi, att förflyttas till Indien, till ett tantratempel, en februarikväll strax före solnedgången.
Det har gått några månader sedan mötet. Ändå kan jag se Mahara framför mig, höra hennes röst, lägga märke till hennes vilja att säga som det är. Vid ett par tillfällen tar hon det till ytan och säger saker i stil med "om jag ska vara ärligt så..." Så du som lyssnar får glimtar av hennes privata liv och det som tagit henne från Europa, via Nya Zeeland, till Indien - där hon flera år i rad spenderat mycket tid.
På något sätt är hon som en hägring. Samtidigt som hon har en stark närvaro, samtidigt som hon känner in vad som behövs i kursrummet just nu, är det något lite flyktigt över henne. Det där med att komma i tid är inte hennes grej, åtminstone inte i Indien. Och som skandinav kändes det tidvis tålamodskrävande att sitta och vänta på henne.
Inför den här intervjun väntade jag på henne i timmar. Jag tränade djupandning och att var någorlunda närvarande bland dem som fanns i min närhet. Om jag minns rätt var det till och med så att vi först hade stämt möte en dag, det blev försenat och jag återvände till Love Temple i Arambol dagen efter, för att få det här mötet med henne.
Det var något med Mahara som gjorde att jag ville få det där samtalet, att jag ville komma lite närmare henne. Det var något som gjorde att jag blev nyfiken på hur hon såg på tantraenergi, på hjärtats roll i tantra, på vad som är viktigt med henne.
I det här poddavsnittet - som är på engelska - får du några pusselbitar. De handlar både om henne som människa och hennes gärning. Du kommer också att märka att flera bitar saknar, du får öppna för din fantasi, eller bara låta det passera - som jag gjorde under samtalet med henne. Som en del av berättelsen nämner hon att hon förlorat ett barn och mer än det hon säger om det vet jag inte. Självklart är det ett skynke jag gärna skulle lyfta mer på. Hur är det att mista det vackraste och viktigaste som finns liksom? Men låt henne gärna vara en gåta. Ta del av hennes energi. Kanske är det så att det här samtalet ger dig en impuls att undersöka vad tantra är. Mahara är då och då i Europa. Kanske hon kallar på dig? Eller kanske blir du ännu mer nyfiken på det jag gör. Lekfull tantra.

Varför gör jag #charlottepodden?

Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.

En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.

Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.

När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt.

I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.

Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

  1. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

  2. Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den

  3. Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer