helgkursen lekfull tantra

Charlotte-Lekfull-tantra (kopia 2).jpg
Sällan man får så mycket för pengarna på en kurs. Har total förändrat min syn på sex, relationer, intimitet och magi i vardagen. Trygg, opretentiös, både lättsam och allvarlig. Mycket fniss och kärlek.
— M, Stockholm

Nästa helgkurs sker 18-19 maj 2019. Klippet är från 2018 - men allt utom datumen stämmer <3

Vad är tantra?

Tantra handlar helt enkelt om andning, ljud och rörelse. Det handlar om närvaro. Det handlar om att tillåta dig att njuta i stunden. I tantra blir du också medveten om dina sinnen och deras roll för njutning. Vad ser du? Vad hör du? Hur känns beröring, smaker och dofter? Tantra är också en möjlighet att få ut mer av sexualiteten än att nå orgasm. Kanske får du en glimt av att sexualiteten också kan ha andliga dimensioner.

Tantra handlar om en attityd till hela livet, men det vanligaste är att vi kopplar tantra till sexualitet och njutning. Det kommer vi att göra också under denna dag – även om fokus är på andning, rörelse och olika former av beröring.

Det finns många tantraskolor. Det finns de som har en stark koppling till yoga, andra som har starka kopplingar till meditationer och de som är mer fokuserade på snabb andlig utveckling med hjälp av njutning.


Vad är Lekfull tantra?

Lekfull tantra visar dig att tantra kan vara enkelt och roligt. Charlottes erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer.

Vad händer på kursen?

Du får möta tantra med lätthet, från ett lekfullt perspektiv där du får uppleva din kropp och dina sinnen på dina villkor.

Därför är den kursen fylld med övningar som bidrar till att du känner din kropp, din andning och du blir medveten om vilken roll rösten och sinnena kan spela för njutning. Du får dansa, göra enkla tantriska meditationer och framförallt får du möjlighet att beröra och bli berörd med närvaro. 

Självklart kommer Charlotte att tala en del om vad tantra är och vilken betydelse den kan ha i ditt liv, även om fokus är att du ska få uppleva själva så mycket som möjligt.

När du vill utveckla din förmåga att njuta tillsammans med andra är det viktigt att du kan göra det under trygga former. Att du utmanar dig själv på ett sätt som känns bra för just dig. Därför är det viktigt att allt som sker, görs med samtycke. Du får träna på att ge och ta emot beröring med samtycke. Det är härligt om du tillåter beröringen att väcka din lust, så att du får uppleva en erotisk känsla i kroppen. Lägg gärna märke till vilken slags beröring som får dig att njuta. Kanske upptäcker du att det finns subtil beröring som gör dig kåt, något som du tidigare inte varit medveten om, kanske upptäcker du hur din sexuella energi väcks och tillåter den att finnas där.

I övningar kommer du att få ställa frågor kring vad du vill göra med en partner. De kan till exempel vara:

”Vill du smeka min mage?” ”Får jag massera din mage?”

”Får jag ge dig fjäderlätt beröring längs insidan på dina lår?”

”Vill du massera mina stela axlar?” ”Får jag smeka dina bröst?”

”Vill du mjukt massera min rygg, ända ner till rumpan?” ”Vill du smeka mitt kön?”

”Får jag kyssa dig?” ”Får jag klä av dig naken och sedan titta på din kropp?”

”Vill du lekfullt brottas med mig en stund?”

”Vill du sitta i knät på mig och vi cirkelandas tillsammans?”

”Får jag säga vackra ord till dig, samtidigt som jag smeker ditt ansikte?”

Du kommer både att få testa att serva någon annan och själv bli servad, men också att ta för dig av någon annan med hens tillåtelse. Det blir ett sätt att verkligen visa vad du önskar i ett möte.

På köpet lär du dig att sätta gränser som passar dig. Du kan säga ja eller nej till en annans önskemål och du kan själv få ett ja eller nej – och då be om något annat. Du lär dig helt enkelt att det inte är så farligt att fråga... Du får träna på hur det känns att riskera ett nej, samtidigt som du har chansen att få ett ja...  Det är härligt att göra detta på ett lekfullt sätt... testa gärna någon gång att komma med ett önskemål som du tror att den andre kommer att säga nej till, bara för att testa hur det känns...

Du kommer att få göra andningsövningar som hjälper dig att njuta mer, minst en tantrisk meditation och självklart kommer kursen att innehålla möjlighet till inkännande massage.

Vem kan gå kursen?


Kursen passar alltså både dig som är nybörjare och för dig som har prövat tantra. 

Alla övningar är frivilliga och det är du själv som säger ja eller nej i alla lägen. Detta är ett bra tillfälle att lägga märke till vad din kropp önska för beröring och i vilka situationer du lägger märke till ett inre stopp eller nej.

Du kan räkna med att du får göra övningar med dig själv, tillsammans med en annan person och i grupp. Du kommer att få dansa, meditera och bli medveten om din andning. Du kommer att få beröra andras kroppar och bli berörd.

Du lär dig att uppleva och expandera dina gränser. Du får en smak av att tantra är roligt och lekfullt. Nakenhet kan förekomma under kursen – men är inget krav.

Du leds av:

Charlotte Cronquist, coach och kroppsterapeut med 15 års erfarenhet av tantra. Författare till böcker som “Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Dessutom ingår en frigörande andning med en erfaren andningspedagog.

Staffan Jangdal sköter det praktiska.

Tid lördag 10-20, söndag 9-17

Plats: Stockholm

Pris 2500:- (inkl moms)

Betalas via företagsswisch 1234 76 22 09. Ange e-postadress samt ”tantramars ”. Vi bjuder på te, kaffe och lite tilltugg. Lunch ordnar du själv. Om du önskar betala på annat sätt, ta kontakt med Charlotte.

Antal deltagare: Max 20 personer – vi strävar efter jämn könsfördelning.

Bra att ha med: Mjuka kläder, en handduk, vattenflaska och eventuellt din lunch.

Varmt välkommen till en helg med lekfull tantra. 

VITTNESMÅL FRÅN HELGKURSEN

Tack för en underbar kurs som överskridit alla mina förväntningar liksom gränser för vad jag trodde var möjligt. Motstånd ska man ta hand om och det har ni hjälpt mig med. Puss å kram
— Snart 50-åringen
“To fantastiske dager fylt med latter, dans, erotisk beröring, nye venner och energiorgasmer. Charlotte og Staffan gör ett kjempejob med att lose oss trygt genom helga. I’ll be back!!!
— Klem fra Trondheimsjente
En möjlighet att kliva ut sin komfortzon. För mig gav kursen en möjlighet att komma i kontakt med mig själv genom att andas och landa i min kropp! 
— Otroligt nöjd
Jag är helt mindblown. Var supernervös när jag kom hit. Och det med rätta. Det var otroligt jobbigt - och helt fantastiskt! Tänk att man kan känna så mycket! Det är magi.Kursen har helt magnifik och kommer att förändra mitt liv. Min tantraresa har just börjat. Stort tack Charlotte för den här upplevelsen.
— Sanna
Nyfiken på tantra men samtidigt lite rädd?! Det var jag och Lekfull tantra är helt rätt - åtminstone för mig. I ett skönt space & flow har Charlotte lett mig & gruppen in i mig så väl som till att mjukt öppna upp för andra. En underbar helg som jag verkligen rekommenderar dig att gå!
— Helena Roth
Som absolut nybörjare inom Tantra anlände jag till kurslokalen med lite nervositet i kroppen kring hur det här skulle gå. Men väl inne i lokalen kändes det som jag redan träffat alla människor för atmosfären var så avspänd och välkomnande. Efter två dagar tillsammans med de övriga deltagarna och kursledarna kan jag bara säga att man lyckats skapa en kurs som utmanar dig och dina föreställningar om dig själv på många plan. Den energi som jag gick därifrån med var utomjordisk. Rentav tantrisk?
— Elias
Härligt att utforska gränser och intimitet utanför den traditionella boxen.
— Annica
Suveränt. Efter första dagen trodde jag inte det kunde bli bättre.... Jag hade fel! Suverän kurs. Bra hållen. Trygga instruktörer. Råkade vara kundalinikvinnor och nybörjarmän. Balanserades perfekt av C&S. Värt varje krona. Enormt utvecklande. Bäst? Allt. Men personligen andning och elementmassage, det vill säga jord, eld, vatten, luft och eter. Jippi!
— Uppländskan
Kursledaren var utmärkt när det gäller upplägg, närvaro och hållande av gruppen. Övningarna byggde på varandra så att det skapade trygghet hos kursdeltagarna och i gruppen. Bra samspel mellan kursledaren och assistenten. Bra blandning av teori och praktik.
— Svensk-iranier, 47 år
Charlotte och Staffan skapade en väldigt trygg och lekfull miljö där jag både vågade och förmådde att öppna delar hos mig som varit stängda. Jag upplever att jag känner mig själv djupare nu än innan helgen och det ger mig en större trygghet som spiller över i mitt liv i övrigt.
— Tommy Huttunen
Att få leka tantriskt i en trygg miljö med andra människor borde vara alla människors skyldighet och önskan. Att få uppleva den kärlek och respekt för mig och min kropp som denna kurs har gett är så underbart och det tar jag med mig i mitt övriga liv utanför så jag blir mer tantrisk vartefter tiden går. Här och nu och det är ljuvligt.
— Helene, 51
Charlotte 200%. Tack för kursen som varit väldigt bra, givande och kul.
En helgkurs utan rädsla men härligt pirr och utmaning. Nyvaken och oerhört tacksam att jag äntligen tog tag i detta. Tack för varsam lekfull vägledning.
— Kvinna i lust
Har deltagit två gånger på denna underbara kurs. Ni som tänker: Vågar jag? Gör det! Det här går inte att ångra.
— Söderortskillen
Tack för er fantastiska kurs. Du/ni är inbjudande, utmanande, förlåtande, tillåtande och hela spektrumet där emellan. Vill man tolka denna kurs bara sexuellt så går det, me för mig var det bara ett precis lagom använt verktyg för att utvecklas som person och lära känna sig själv lite bättre. Jag rekommenderar den varmt till gammal/ung, kvinna/man. Även du vågar och vinner. Lycka till!
— Tomas
Fantastisk weekend. Jag gick från en blyg skolpojke till att kasta av mig alla kläder och njuta av alla andra fantastiska människor. Jag har vuxit som människa.
— Ung 52-åring
Tack för en helg helt över förväntan. Det jag bär med mig mest är att1) våga möta andras blickar och stanna i det ögonblicket.2) att jag är omtyckt och åtrådd precis som jag är.Den friheten jag känner inombords är mäktig. Tack Charlotte för en magisk helg. Bär med mig den.
— Martina
Tack för kärleksfullt och inbjudande ledarskap. Man vill bara ha mer och mer. Känner mig mjuk, öppen och sprudlande.
— C.H.
änk om alla kunde få uppleva allt det fantastiska som vi har fått denna helg - vilken underbar värld vi skulle leva i.
— 2 x Trygg, kåt och tacksam
Kärleken mellan er har givit frö och nu har fröet slagit rot och blommat ut i Lekfull tantra. Har lekt med hår, tår, naglar och andra vackra ädla delar och njutit hela tiden. Love Live. Känner mig levande. Puss & kram
— Terese
Upplägget var bra med mer andliga och ofysiska övningar på förmiddagen, då deltagarna fick vänja sig vid tantrabegreppen. På eftermiddagen var övningarna mer fysiska och erotiska, vilket passade bra när deltagarna var uppvärmda och införstådda med tantra.
— Svensson