lekfull tantra parkursen 

Lekfull tantra parkursen.png

Det här är kursen för dig som vill bli mer intim med din partner, som längtar efter närhet och som vill njuta av sinnesupplevelser.

I tantraövningar kan du träna på att känna att det är skönt just nu, utan krav eller längtan efter att komma någon annanstans. Det kan handla om andetaget, ögonkontakten eller smekningen. Det blir också en del övningar som syftar till att öka intimiteten i relationen - och det kan till exempel handla om att tala och lyssna till varandra.

I tantra blir du också medveten om dina sinnen och deras roll för njutning. Vad ser du? Vad hör du? Hur känns beröring, smaker och dofter? Tantra är också en möjlighet att få ut mer av sexualiteten än att nå orgasm. Kanske får du en glimt av att sexualiteten också kan ha andliga dimensioner.

Lekfull tantra med Charlotte är en underbar ögonöppnare för mig som är ny med tantra. Jag och min partner får fantastiska verktyg att bygga vidare på och vi lämnar kursen höga på lek, glädje, intimitet och nya sätt att kommunicera och lära känna varandra. Rekommenderas! Tack!
— Ania Witwitzka

Vad är tantra?

Tantra handlar helt enkelt om andning, ljud och rörelse. Det handlar om närvaro. Det handlar om att tillåta dig att njuta i stunden. I tantra blir du också medveten om dina sinnen och deras roll för njutning. Vad ser du? Vad hör du? Hur känns beröring, smaker och dofter? Tantra är också en möjlighet att få ut mer av sexualiteten än att nå orgasm. Kanske får du en glimt av att sexualiteten också kan ha andliga dimensioner.

Tantra kan vara en attityd till hela livet, men det vanligaste är att vi kopplar tantra till sexualitet och njutning. Det kommer vi att göra också under denna dag – även om fokus är på andning, rörelse och olika former av beröring.

Det finns många tantraskolor. Det finns de som har en stark koppling till yoga, andra som har starka kopplingar till meditationer och de som är mer fokuserade på snabb andlig utveckling med hjälp av njutning.


Vad är Lekfull tantra?

Lekfull tantra visar dig att tantra kan vara enkelt och roligt. Charlottes erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer och som vill utvecklas tillsammans med din partner.

Vad händer på kursen?

Du får möta tantra med lätthet, från ett lekfullt perspektiv där du får uppleva din kropp och dina sinnen på dina villkor.
Därför är den kursen fylld med övningar som bidrar till att du känner din kropp, din andning och du blir medveten om vilken roll rösten och sinnena kan spela för njutning. Du får dansa, göra enkla tantriska meditationer och framförallt får du möjlighet att beröra och bli berörd med närvaro. 

Självklart kommer Charlotte att tala en del om vad tantra är och vilken betydelse den kan ha i ditt liv, även om fokus är att du ska få uppleva själva så mycket som möjligt.

När du vill utveckla din förmåga att njuta tillsammans med andra är det viktigt att du kan göra det under trygga former. Att du utmanar dig själv på ett sätt som känns bra för just dig. Därför är det viktigt att allt som sker, görs med samtycke. Du får träna på att ge och ta emot beröring med samtycke. Det är härligt om du tillåter beröringen att väcka din lust, så att du får uppleva en erotisk känsla i kroppen. Lägg gärna märke till vilken slags beröring som får dig att njuta. Kanske upptäcker du att det finns subtil beröring som gör dig kåt, något som du tidigare inte varit medveten om, kanske upptäcker du hur din sexuella energi väcks och tillåter den att finnas där.

I övningar kommer du att få ställa frågor kring vad du vill göra med din partner. De kan till exempel vara:

”Vill du smeka min mage?” ”Får jag massera din mage?”

”Får jag ge dig fjäderlätt beröring längs insidan på dina lår?”

”Vill du massera mina stela axlar?” ”Får jag smeka dina bröst?”

”Vill du mjukt massera min rygg, ända ner till rumpan?” ”Vill du smeka mitt kön?”

”Får jag kyssa dig?” ”Får jag klä av dig naken och sedan titta på din kropp?”

”Vill du lekfullt brottas med mig en stund?”

”Vill du sitta i knät på mig och vi cirkelandas tillsammans?”

”Får jag säga vackra ord till dig, samtidigt som jag smeker ditt ansikte?”

Du kommer både att få testa att serva din partner och själv bli servad, men också att ta för dig av din partner med hens tillåtelse. Det blir ett sätt att verkligen visa vad du önskar i ett möte.

På köpet lär du dig att sätta gränser som passar dig. Du kan säga ja eller nej till din partners önskemål och du kan själv få ett ja eller nej – och då be om något annat. Du lär dig helt enkelt att det inte är så farligt att fråga... Du får träna på hur det känns att riskera ett nej, från en person som är viktig för dig, samtidigt som du har chansen att få ett ja...  Det är härligt att göra detta på ett lekfullt sätt... testa gärna någon gång att komma med ett önskemål som du tror att din partner kommer att säga nej till, bara för att testa hur det känns...

Du kommer att få göra andningsövningar som hjälper dig att njuta mer, minst en tantrisk meditation och självklart kommer helgen att innehålla möjlighet till inkännande massage.

Vem kan gå kursen?

Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har erfarenhet av tantra. Kursen riktar sig till par - och ett par kan vara ett kärlekspar (man/kvinna, man/man, kvinna/kvinna) eller två vänner som fungerar som ett par under den här helgkursen.

Alla övningar är frivilliga och det är du själv som säger ja eller nej i alla lägen. Detta är ett bra tillfälle att lägga märke till vad din kropp önska för beröring och i vilka situationer du lägger märke till ett inre stopp eller nej.

Du kan räkna med att du får göra övningar med dig själv, med din partner och eventuellt i grupp. . Du kommer att få dansa, meditera och bli medveten om din andning. Om gruppdynamiken tillåter det (alltså om du och din partner vill!) kan vissa övningar ske över pargränserna. Du kommer att få beröra andras kroppar och bli berörd.

Du lär dig att uppleva och expandera dina gränser. Du får en smak av att tantra är roligt och lekfullt. Nakenhet kan förekomma under kursen – men är inget krav.

Du leds av:

Charlotte Cronquist, coach och kroppsterapeut med 15 års erfarenhet av tantra. Författare till böcker som “Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.
Staffan Jangdal sköter det praktiska.

Tid lördag 10-20, söndag 9-17

Plats: Stockholm

Pris per par 5000:- (inkl moms)
Betalas via företagsswisch 1234 76 22 09. Ange e-postadress samt ”tantrapar ”. Vi bjuder på te. kaffe och lite tilltugg. Lunch ordnar du själv. Om du önskar betala på annat sätt, ta kontakt med Charlotte.

Antal deltagare: Max 20 personer .

Bra att ha med: Mjuka kläder, en handduk, vattenflaska och eventuellt din lunch.

Varmt välkommen till en parhelg med lekfull tantra.