33. Per Gulbrandsen: "Utan prostata, inga nya människor"

Per och Charlotte.png

Jag vill ju alltid träffa personer jag gör poddsamtal med.
Det är något särskilt med fysisk närvaro, i samspelet mellan individerna som möts.
Men nu är det coronatider och det här samtalet mellan Per Gulbrandsen och mig skedde via Zoom. 
Han befinner sig bara några kilometer ifrån mig, men ändå väljer jag bort att bjuda Per Gulbrandsen till mitt hem. Det är social distansering som gäller nu. Jag vill varken medverka till att sprida smitta eller själv bli smittad, och då gäller det att använda kreativiteten.
Så vi stämmer träff på zoom. Vi har pratat om hans medverkan några veckor tidigare, men faktiskt inte träffats i verkliga livet. Jag vet att han är gammal radiojournalist, så vi har en del gemensamt. Men den viktigaste anledningen till att jag är nyfiken på honom är att han är en av ganska få som helt öppet berättar om att han fått och operererats för prostatacancer - den vanligaste cancerformen i Sverige (med, tror jag, bröstcancer, på andra plats.) Tanken att få prostatacancer kan vara oerhört skrämmande, eftersom en operation riskerar att ta bort förmågan att få stånd och som dessutom leder till att mannens fortplantningsförmåga skärs av. 
Och hur är blir livet för en man efter operationen, när könet inte reagerar som tidigare och när tanken på minskad sexuell förmåga kan påverka sinnet och leda till depressioner?
Per Gulbrandsen väljer att starta bloggen "Lem och liv" och berättar om hur livet efter operationen är - och hur mötet med tantra har förändrat hans liv.
Lyssna på en man som möter livet med öppna armar och hittar möjligheter där många andra känner sig skamsna och mindre manliga.
Vill du också veta mer om Pers resa och all fakta han samlat kring ämnet - besök hans blogg på Facebook. Här hittar du den. 

VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?

Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig.
Därför innehåller podden i första hand två sorters avsnitt. I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.
Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok.

Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden läser jag upp kapitel och reflekterar kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.


I intervjuavsnitten kommer du att möta personer som inspirerar mig på något sätt och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.


Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.

Tack för att du har läst ända hit.
Världen behöver mer kärlek.

Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer