100%-podden möter Björn Flintberg #39

Tänk att ha hunnit med att gå i väggen vid 32, att ha gjort konkurs vid 42 och dessutom kraschat ett äktenskap. Tänk att samtidigt vara en idéspruta utan guds like, att ha bakom sig en ungdom präglat av live och fantasy, av att röra sig i påhittade världar och vara en historieberättare ute i naturen. Tänk att vara entreprenör som jobbar skiten ur sig i databranschen, som säger ja till alla möjliga roliga projekt, från att starta och bygga företag, till att skapa appar och sedan bara inse att hjulen ohjälpligt snurrar för fort. Tänk dig att bo i en fetvilla i Helsinborg och ha allt materiellt du kan önska dig och plötsligt upptäcka att ballongen har spruckit och livet känns märkligt tomt. Ungefär de här sakerna har Björn Flintberg varit med om. Han insåg före mitten av livet att det var tid att skala ner, att börja välja ett liv han kunde älska, istället för att göra livet, och bli älskad av andra. Han skalade bort de flesta av sina uppdrag, kallar sig i dag livsstilsentreprenör och sitter med ny hustru, ung son och en skrivarstuga där han är på väg att förverkliga sina författardrömmar. Jag blir nästan andtruten när jag skriver detta. Det är som att Björn Flintberg har hunnit med mer än många gör på 80 år. Och den man jag möter en dag i Göteborg när snön ännu låg kvar var, så vitt jag kan bedöma, en glad och lycklig man. Sprittande av energi lämnade jag vårt möte. Och jag hoppas att samtalet med 100% Björn Flintberg kommer att ge dig inspiration, energi och en och annan tankeställare.    Efter konkursen skrev Björn Flintberg sin första bok om just att göra konkurs.   Hans nästa bok kom att handla om offentlig upphandling och är en hjälp till tjänstemän inom offentlig förvaltning som vill bli bättre upphandlare.  Vill du hänga med författaren i  Björn Flintberg, möt honom på Facebook.

Tänk att ha hunnit med att gå i väggen vid 32, att ha gjort konkurs vid 42 och dessutom kraschat ett äktenskap. Tänk att samtidigt vara en idéspruta utan guds like, att ha bakom sig en ungdom präglat av live och fantasy, av att röra sig i påhittade världar och vara en historieberättare ute i naturen.

Tänk att vara entreprenör som jobbar skiten ur sig i databranschen, som säger ja till alla möjliga roliga projekt, från att starta och bygga företag, till att skapa appar och sedan bara inse att hjulen ohjälpligt snurrar för fort.

Tänk dig att bo i en fetvilla i Helsinborg och ha allt materiellt du kan önska dig och plötsligt upptäcka att ballongen har spruckit och livet känns märkligt tomt.

Ungefär de här sakerna har Björn Flintberg varit med om. Han insåg före mitten av livet att det var tid att skala ner, att börja välja ett liv han kunde älska, istället för att göra livet, och bli älskad av andra. Han skalade bort de flesta av sina uppdrag, kallar sig i dag livsstilsentreprenör och sitter med ny hustru, ung son och en skrivarstuga där han är på väg att förverkliga sina författardrömmar.

Jag blir nästan andtruten när jag skriver detta. Det är som att Björn Flintberg har hunnit med mer än många gör på 80 år. Och den man jag möter en dag i Göteborg när snön ännu låg kvar var, så vitt jag kan bedöma, en glad och lycklig man.

Sprittande av energi lämnade jag vårt möte. Och jag hoppas att samtalet med 100% Björn Flintberg kommer att ge dig inspiration, energi och en och annan tankeställare.

 

Efter konkursen skrev Björn Flintberg sin första bok om just att göra konkurs.

Hans nästa bok kom att handla om offentlig upphandling och är en hjälp till tjänstemän inom offentlig förvaltning som vill bli bättre upphandlare.

Vill du hänga med författaren i  Björn Flintberg, möt honom på Facebook.

Detta är det 39:e avsnittet av #100-procentpodden. Jag fascineras över vilka spännande möten detta projekt ger mig ... och dig. Det är så härligt att välja att möta människor i närvaro och nyfiket lyssna på deras tankar om livet, kärleken och det som är viktigt för just den person som befinner sig nära min mikrofon.

Jag driver ännu projektet helt idéellt så koppla gärna samman mig med någon eller några som kan vara intresserade av att sponsra eller bidra på något annat sätt.

Det går utmärkt att lyssna på #100procentpodden här, men det allra bästa är om du väljer att ladda ner och prenumerera på den i din podcastapp (som är gratis att ladda ner om du inte har en) så kan du lyssna precis när du vill i din smarta mobil eller surfplatta. Då får du veta när nya avsnitt kommer och kan bläddra igenom dem som redan har sänts... och lyssna på människor som väcker något i dig.

Då och då gör jag specialare av #100procentpodden. Det finns avsnitt på engelska och så uppstår en del andra överraskningar också.

Här kan du lyssna på mitt sommarprogram från 2015. 

Varmt välkommen till en värld där du får vara 100%-du.

Vill du vara med och bidra till 100%-podden?

För bara en (1) dollar i månaden kan du vara med och bidra till att 100%-podden blir ett uthålligt projekt, där jag fortsätter att möta 100%-are från när och fjärran. #Patreon är ett enkelt sätt att förenkla livet för kreatörer i sociala medier.

Här kan du läsa mer.

Här kan du ge ditt bidrag.