släpp skammen

 

Ta mig härifrån. Jag döör! Så pinsamt detta är!

Känner du igen den känslan? En känsla av att vara fel, för mycket, eller kanske till och med helt värdelös?

Då är denna grundkurs något för dig. Den vänder sig till dig som då och då känner att du är pinsam eller att situationen är jobbig, eller till dig som ser på andra och tänker:  Så fruktansvärt pinsam hen är! Så hen gör bort sig.

Det handlar egentligen om något vi alltför sällan talar om, nämligen skam. Skam har en större betydelse i ditt liv än du förmodligen anar.

Den här kursen är till för dig som vill veta mer om vad  skam är och hur den påverkar ditt och alla andras liv. Visste du till exempel att skam faktiskt var nödvändigt för att människan en gång skulle bygga samhällen?

Att göra bort sig, att känna att en situation är pinsam kan kännas som en nära-döden-upplevelse. Men vad är det egentligen som händer i dig? Varför känns det så svårt? Vad är det för rädslor det handlar om? 

Kursmoment:

  • Vad är skam?

  • Så fungerar skam.

  • Vad döljer skamkänslan?

  • Bli medveten om skam

  • Tillåt livets magi

Inom varje avsnitt får du möjlighet att göra egna övningar och reflektioner och du ges en ökad förståelse för skammens mekanismer på individ- och samhällsnivå.

Du kommer att få bättre koll på i vilka situationer du skäms och blir medveten om vad som händer i ditt kropp och ditt sinne när det sker. Ibland är rädslan för att skämmas så stor att du inte är medveten om att du faktiskt skäms - så en del av kursen är att bli medveten om vad det är du vill skydda - vad döljer känslan av skam?

Dessutom ingår en rad meditationer och filmer där Charlotte Cronquist berättar om sin relation till och erfarenhet av skam.

Pris

Grundkursen kostar  600:- inklusive moms. Känner du att du redan har släppt en del av dina skamkänslor, rekommenderas du den mer omfattande och djupgående onlinekursen Ta makten.

shame1.jpg

Gör kursen när och hur du vill

En av de fina sakerna med att gå en webbkurs är att du kan göra den helt i din egen takt och utan att någon annan vet att du gör det. I lugn och ro kan du gå kursen och jag rekommenderar dig att ta god tid för övningar, reflektioner, och meditationer. Det kursen öppnar för är att du möter livet på ett nytt sätt, där du kan känna dina sunda gränser och oftare säga ja till njutning.

När du köper kursen har du tillgång till den omedelbart och sedan kan du logga in hur mycket du vill i hela sex månader. Det innebär att du kan göra övningarna fler gånger och komma till djupare insikter. Det finns också en möjlighet till personlig coaching före, under eller efter att du har gått kursen.