100%-podden möter Helena Blomljus #30

helenablomljuscharlotte.jpg

Första gången jag ser Helena Blomljus står hon i en turkos klänning som gnistrar och i famnen har hon rosenblad. Hon ler med hela kroppen och bjuder in mig och andra deltagare till att stoppa ner våra huvuden i de fuktiga rosenbladen och ta djupa andetag, dra in doften.

Så det är en sinnlig kvinna jag möter. En kvinna som arbetar i glädje. Som vill sprida glädje och kärlek omkring sig och som lever som hon lär.

Hon har ett pärlande sätt att prata som får mig att tystna och bara lyssna. Jag slukar orden där hon beskriver sin resa till att följa sitt hjärta, nästan utan att andas, för det är såå spännande. Det där att en dag bara veta ... detta måste jag göra annars dör jag. I Helena Blomljus fall var det till och med bokstavligt.

Nu har det gått några år sedan dess. Bådas våra liv har förändrats till det yttre, samtidigt som jag uppfattar att kontakten med den inre kraften, med livsgnistan, med uppgiften, med övertygelsen om att göra gott bara växer sig starkare.

Tänk den konstnär som vill förgylla de gamla, svårt sjuka och döendes vardag. Tänk den konstnär som vill att människan, hur skröplig hon än är, ska leva i skönhet och värdighet till den sista sucken. Tänk den konstnär som inreder ett äldreboende med kristallkronor och önskebrunnar.

Den konstnären är Helena Blomljus! Möt henne, omfamna henne och tillåt dig att vara nyfiken på potentialen i ditt eget liv.

Mer om Helena kan du läsa här. Och hör henne gör du så klart i #100procenpodden, som jag rekommenderar dig att börja prenumerera på. Nya avsnitt var eller varannan vecka, lite beroende på min arbetsbelastning.

 

Detta är det 30:e avsnittet om #100-procentpodden. Jag fascineras över vilka spännande möten detta projekt ger mig ... och dig. Det är så härligt att välja att möta människor i närvaro och nyfiket lyssna på deras tankar om livet, kärleken och det som är viktigt för just den person som befinner sig nära min mikrofon.

Jag driver ännu projektet helt idéellt och har, för att se till så att mina krafter räcker, valt att tills vidare ha varannanveckorsutgivning av podden.  När förutsättningarna ändras, det vill säga när det finns ekonomi i projektet är intentionen att sända varje vecka. Koppla gärna samman mig med någon eller några som kan vara intresserade av att sponsra eller bidra på något annat sätt.

Det går utmärkt att lyssna på #100procentpodden här, men det allra bästa är om du väljer att ladda ner och prenumerera på den i din podcastapp (som är gratis att ladda ner om du inte har en) så kan du lyssna precis när du vill i din smarta mobil eller surfplatta. Då får du veta när nya avsnitt kommer och kan bläddra igenom dem som redan har sänts... och lyssna på människor som väcker något i dig.

Då och då gör jag specialare av #100procentpodden. Det finns avsnitt på engelska och så uppstår en del andra överraskningar också.

Här kan du lyssna på mitt sommarprogram från 2015. 

Varmt välkommen till en värld där du får vara 100%-du.

Vill du vara med och bidra till 100%-podden?

För bara en (1) dollar i månaden kan du vara med och bidra till att 100%-podden blir ett uthålligt projekt, där jag fortsätter att möta 100%-are från när och fjärran. #Patreon är ett enkelt sätt att förenkla livet för kreatörer i sociala medier.

Här kan du läsa mer.

Här kan du ge ditt bidrag.