100%podden möter Elisabeth Ohlson Wallin #11

elisabeth-charlotte-svartvit.jpg

Äntligen dags för det elfte avsnittet av #100procentpodden där du får möta fotokonstnären och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, som med den utställning som innebar hennes publika genombrott, Ecco Homo, fick självaste påven att skälva. Något både hon och dåvarande ärkebiskopen KG Hammar var helt oförberedda på.

Elisabeth Ohlsson Wallin är en tuffing i yrkeslivet och mycket mjukare privat. Kanske en skön uppdelning av livet för en kvinna som inte väjer för att skildra utsatthet i samhället, inte minst den utsatthet som exempelvis homosexuella ofta kan uppleva, i synnerhet i kulturer med en strängt normerande syn på sexualitet. 

barnen1988.jepg

Mitt första möte med henne skedde 1988, då hon som ung pressfotograf kom för att fotografera mina barn, för ett reportage om dagisbrist i tidskriften Hertha. Sedan dess har väldigt mycket hänt i våra liv. Elisabeth gör fortfarande reportagebilder, även om hon är mer känd för sina utställningar ... och den våg av hot mot hennes person som hennes mod har skapat.

Den här bilden sågs som en slags säkerhetsrisk. Lyssna på varför Elisabeth tvingades låta bli att ha med den i utställningen Jersualem 2010.

Den här bilden sågs som en slags säkerhetsrisk. Lyssna på varför Elisabeth tvingades låta bli att ha med den i utställningen Jersualem 2010.

Jag ser Elisabeth Ohlsson Wallin som en mycket modig person, som vågar se orättvisor i samhället och som självklart solidariserar sig med dem som behöver stöd.

100%-podden är mitt projekt där jag, Charlotte Rudenstam, möter fantastiska människor som älskar livet. Du kan lyssna här, men det är ännu smidigare om du prenumererar på podden i podcastappen i din smarta mobil eller surfplatta. Sök 100%-podden så hittar den rätt.

I appen kan du lyssna på avsnitten i din takt. Det kommer ett nytt avsnitt varje onsdag med en ny spännande människa.

Du kan också bidra till det här projektet genom att skriva en recension i din podcastapp - det gör att den placeras högre i sökmotorerna och att fler utanför mitt personliga nätverk kan hitta podden.

Just nu gör jag 100%-podden helt idéellt och är du en person som vill vara med och stödja poddens budskap, med pengar, sponsring eller på något annat sätt - ta gärna kontakt.

Min tanke är  att #100procentpodden ska vara ett uthålligt projekt, med ett avsnitt varje vecka året runt.

Dessutom kommer det då och då specialavsnitt.

Som mitt eget sommarprogram 2015  eller avsnitt på engelska. Här det det första, en intervju med Andrew Barnes, som bara älskar tantra.

Kärlek till dig, för att du är just du.

charlotteautograf.jpeg


PS: Jag tar gärna emot tips på 100%-are att intervjua.