Back to All Events

+ Lekfull tantra + För dig som gått grundkursen (eller motsvarande)

Foto: Jan Dahlqvist

Foto: Jan Dahlqvist

 

Det här är kursdagen för dig som vill lära dig mer om tantra på ett lekfullt sätt.

Du har antingen gått dagskursen Lekfull tantra eller har motsvarande erfarenheter (du har gått minst en tantrakurs i någon annans regi eller fått coaching av Charlotte).

Tantra handlar helt enkelt om andning, ljud och rörelse. Det handlar om närvaro. Det handlar om att tillåta dig att njuta i stunden. I tantra blir du också medveten om dina sinnen och deras roll för njutning. Vad ser du? Vad hör du? Hur känns beröring, smaker och dofter? Tantra är också en möjlighet att få ut mer av sexualiteten än att nå orgasm. Kanske får du en glimt av att sexualiteten också kan ha andliga dimensioner.

Tantra handlar om en attityd till hela livet, men det vanligaste är att vi kopplar tantra till sexualitet och njutning. Under den här dagen kommer du bland annat att få utforska hur du kan beröra och bli berörd med samtycke.
Det finns många tantraskolor. Det finns de som har en stark koppling till yoga, andra som har starka kopplingar till meditationer och de som är mer fokuserade på snabb andlig utveckling med hjälp av njutning.

Lekfull tantra är ingen skola. Vi vill helt visa dig – genom praktiska övningar – att tantra kan vara enkelt och roligt. Charlottes erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer.

Under den här kursdagen möter du tantra med lätthet, från ett lekfullt perspektiv där du får uppleva din kropp och dina sinnen på dina villkor.

Fokus i+ Lekfull tantra plus +  är ditt möte med andra. Största delen av dagen gör vi övningar, det finns tid att dela dina erfarenheter med gruppen och Charlotte berättar mer om tantra. Dessutom finns plats för andning, rörelse och ljud. Var beredd att börja dagen med dans!

När du vill utveckla din förmåga att njuta tillsammans med andra är det viktigt att du kan göra det under trygga former. Att du utmanar dig själv på ett sätt som känns bra för just dig.

Därför är det viktigt att allt som sker, görs med samtycke. Du får träna på att ge och ta emot beröring med samtycke. Det är härligt om du tillåter beröringen att väcka din lust, så att du får uppleva en erotisk känsla i kroppen. Lägg gärna märke till vilken slags beröring som får dig att njuta. Kanske upptäcker du att det finns subtil beröring som gör dig kåt, något som du tidigare inte varit medveten om, kanske upptäcker du hur din sexuella energi väcks och tillåter den att finnas där.

I övningar kommer du att få ställa frågor kring vad du vill göra med en partner. De kan till exempel vara:

”Vill du smeka min mage?”

”Får jag massera din mage?”

”Får jag ge dig fjäderlätt beröring längs insidan på dina lår?”

”Vill du massera mina stela axlar?”

”Får jag smeka dina bröst?”

”Vill du mjukt massera min rygg, ända ner till rumpan?”

”Vill du smeka mitt kön?”

”Får jag kyssa dig?”

”Får jag klä av dig naken och sedan titta på din kropp?”

”Vill du lekfullt brottas med mig en stund?”

”Vill du sitta i knät på mig och vi cirkelandas tillsammans?”

”Får jag säga vackra ord till dig, samtidigt som jag smeker ditt ansikte?”

Du kommer både att få testa att serva någon annan och själv bli servad, men också att ta för dig av någon annan med hens tillåtelse. Det blir ett sätt att verkligen visa vad du önskar i ett möte.

På köpet lär du dig att sätta gränser som passar dig. Du kan säga ja eller nej till en annans önskemål och du kan själv få ett ja eller nej – och då be om något annat. Du lär dig helt enkelt att det inte är så farligt att fråga... Du får träna på hur det känns att riskera ett nej, samtidigt som du har chansen att få ett ja...  Det är härligt att göra detta på ett lekfullt sätt... testa gärna någon gång att komma med ett önskemål som du tror att den andre kommer att säga nej till, bara för att testa hur det känns...

Du kommer att få göra andningsövningar som hjälper dig att njuta mer, minst en tantrisk meditation och självklart kommer dagen att innehålla möjlighet till inkännande massage.

Du kan komma själv till kursen, eller tillsammans med en partner. Du får flera tillfällen att göra övningar med andra.

PS: Om du saknar erfarenhet av tantra och vill gå kursen kan du antingen:

1) Gå Lekfull tantra (18 november).

2) Coachas av Charlotte före kursstart.

Tid 9-17
Plats: Centralt i Stockholm
Pris 1125:-
Om du köper biljett till Lekfull tantra och Lekfull tantra plus betalar du endast 2000:- (för båda kurserna.
(Alla priser inklusive moms).

Betalas via företagsswisch 1234 76 22 09. Ange e-postadress samt ”tantraplus”. Vi bjuder på te och lite tilltugg. Lunch ordnar du själv. Om du önskar betala på annat sätt, ta kontakt med Charlotte.

Antal deltagare: Max 20 personer – vi strävar efter jämn könsfördelning.

Bra att ha med: Mjuka kläder, en handduk, vattenflaska och eventuellt din lunch.

Varmt välkommen till en dag med lekfull tantra plus.

Anmälan är bindande. 

Om du blir sjuk, kan du få tillbaka avgiften minus en administrativ avgift på 200 kr om du visar läkarintyg.

Kursen leds av Charlotte Cronquist, hennes partner Staffan Jangdal bidrar med det maskulina perspektivet på lekfull tantra.

Charlotte Cronquist har femton års erfarenhet av tantra. Hon har gått tantrautbildningar i flera internationella tantraskolor, bland dem ISTA (International School of temple arts) och The new tantra och hos flera OSHO-terapeuter och gått många tantrakurser i Sverige och utomland Hon är coach med inriktning på sex och relationer och har bland annat lett sexibilityutbildningen, arrangerat sexsibilityfestivaler och The Joyride-festivalen. Hon har lett kurser på temat sex och skam i många år. Hon har bland annat skrivit böckerna Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft och 100% Charlotte – ta ditt inre ledarskap. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden. Charlotte Cronquist skapar Lekfull tantra, som i dag finns som dagskurser, onlinekurs och under 2018 kommer boken med samma namn.