Back to All Events

Lekfull tantra 7-8 december 2019


Helgkursen Lekfull tantra 500.jpg

VAD ÄR TANTRA?

Tantra handlar helt enkelt om andning, ljud och rörelse. Det handlar om närvaro. Det handlar om att tillåta dig att njuta i stunden. I tantra blir du också medveten om dina sinnen och deras roll för njutning. Vad ser du? Vad hör du? Hur känns beröring, smaker och dofter? Tantra är också en möjlighet att få ut mer av sexualiteten än att nå orgasm. Kanske får du en glimt av att sexualiteten också kan ha andliga dimensioner.

Tantra handlar om en attityd till hela livet, men det vanligaste är att vi kopplar tantra till sexualitet och njutning. Det kommer vi att göra också under denna dag – även om fokus är på andning, rörelse och olika former av beröring.

VAD ÄR LEKFULL TANTRA?

Lekfull tantra visar dig att tantra kan vara enkelt och roligt. Charlottes erfarenhet är att lekfullhet, glädje och nyfikenhet är viktiga redskap för dig som vill känna dig mer fri att njuta mer.


VAD HÄNDER PÅ KURSEN?

Du får möta tantra med lätthet, från ett lekfullt perspektiv där du får uppleva din kropp och dina sinnen på dina villkor.

Därför är den kursen fylld med övningar som bidrar till att du känner din kropp, din andning och du blir medveten om vilken roll rösten och sinnena kan spela för njutning. Du får dansa, göra enkla tantriska meditationer och framförallt får du möjlighet att beröra och bli berörd med närvaro. 

Självklart kommer Charlotte att tala en del om vad tantra är och vilken betydelse den kan ha i ditt liv, även om fokus är att du ska få uppleva själva så mycket som möjligt.

När du vill utveckla din förmåga att njuta tillsammans med andra är det viktigt att du kan göra det under trygga former. Att du utmanar dig själv på ett sätt som känns bra för just dig. Därför är det viktigt att allt som sker, görs med samtycke. Du får träna på att ge och ta emot beröring med samtycke. Det är härligt om du tillåter beröringen att väcka din lust, så att du får uppleva en erotisk känsla i kroppen. Lägg gärna märke till vilken slags beröring som får dig att njuta. Kanske upptäcker du att det finns subtil beröring som gör dig kåt, något som du tidigare inte varit medveten om, kanske upptäcker du hur din sexuella energi väcks och tillåter den att finnas där.

I övningar kommer du att få ställa frågor kring vad du vill göra med en partner. De kan till exempel vara:

”Vill du smeka min mage?” ”Får jag massera din mage?”

”Får jag ge dig fjäderlätt beröring längs insidan på dina lår?”

”Vill du massera mina stela axlar?” ”Får jag smeka dina bröst?”

”Vill du mjukt massera min rygg, ända ner till rumpan?” ”Vill du smeka mitt kön?”

”Får jag kyssa dig?” ”Får jag klä av dig naken och sedan titta på din kropp?”

”Vill du lekfullt brottas med mig en stund?”

”Vill du sitta i knät på mig och vi cirkelandas tillsammans?”

”Får jag säga vackra ord till dig, samtidigt som jag smeker ditt ansikte?”

Du kommer både att få testa att serva någon annan och själv bli servad, men också att ta för dig av någon annan med hens tillåtelse. Det blir ett sätt att verkligen visa vad du önskar i ett möte.

På köpet lär du dig att sätta gränser som passar dig. Du kan säga ja eller nej till en annans önskemål och du kan själv få ett ja eller nej – och då be om något annat. Du lär dig helt enkelt att det inte är så farligt att fråga... Du får träna på hur det känns att riskera ett nej, samtidigt som du har chansen att få ett ja...  Det är härligt att göra detta på ett lekfullt sätt... testa gärna någon gång att komma med ett önskemål som du tror att den andre kommer att säga nej till, bara för att testa hur det känns...

Du kommer att få göra andningsövningar som hjälper dig att njuta mer, minst en tantrisk meditation och självklart kommer dagen att innehålla möjlighet till inkännande massage.

VEM KAN GÅ KURSEN?


Kursen passar alltså både dig som har erfarenhet av tantra och för dig som är nybörjare. 
Alla övningar är frivilliga och det är du själv som säger ja eller nej i alla lägen. Detta är ett bra tillfälle att lägga märke till vad din kropp önska för beröring och i vilka situationer du lägger märke till ett inre stopp eller nej.
Du kan räkna med att du får göra övningar med dig själv, tillsammans med en annan person och i grupp. Du kommer att få dansa, meditera och bli medveten om din andning. Du kommer att få beröra andras kroppar och bli berörd.

Du lär dig att uppleva och expandera dina gränser. Du får en smak av att tantra är roligt och lekfullt. Nakenhet kan förekomma under kursen – men är inget krav.

Du leds av:

Charlotte Cronquist, coach och kroppsterapeut med 15 års erfarenhet av tantra. Författare till böcker som “Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet” och “Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Dessutom ingår en frigörande andning med en erfaren andningspedagog.
Staffan Jangdal assisterar och sköter det praktiska.

Kursanmälan är bindande. Om du skulle få förhinder, erbjuder jag dig att gå kursen vid ett senare tillfälle.

Tid lördag 10-20, söndag 9-17
Plats: Stockholm
Pris 2500:- (inkl moms)

Betalas via företagsswisch 1234 76 22 09. Ange e-postadress samt ”tantradec19 ”. Vi bjuder på te, kaffe och lite tilltugg. Lunch ordnar du själv. Om du önskar betala på annat sätt, ta kontakt med Charlotte.

Antal deltagare: Max 20 personer – vi strävar efter jämn könsfördelning.

Bra att ha med: Mjuka kläder, en handduk, vattenflaska och eventuellt din lunch.

Varmt välkommen till en helg med lekfull tantra.

Earlier Event: October 19
Lekfull tantra parkursen
Later Event: March 21
Parkurs Lekfull tantra våren 2020