13. Resan hem till mig själv med Dick Tärnhammar #charlottepodden

Dick Tärnhammar å Charlotte .jpg


Händer det att du blir nyfiken på en människa och vill veta mer?
Mig händer det hela tiden.
Ibland är det lite oklart vad som väcker nyfikenheten.
Med Dick Tärnhammar hade det att göra med rösten.


I de här tiderna med massor av sociala medier är det intressant att se vad som fångar mitt intresse. Ofta är det långt ifrån gulliga kattungar. Det handlar mer om att något, för en stund, talar till mitt hjärta. Jag lade märke till att Dick Tärnhammar dök upp i mitt flöde, för att jag såg honom sjunga med en vän. Och det var något bekant över honom. Jag tog kontakt, det bubblade i etern vid första samtalet. Det visade sig att vi hade setts på Raw man för något år sedan.
Sedan möttes vi för en hastig kram på Stockholm tantrafestival i maj. Och så, en svettig försommardag kom Dick hem till mig för ett samtal. Det blir ofta kraftfullt och magiskt att sätta igång inspelningen utan en färdigformulerad fråga.
Här, med Dick, valde jag att låta honom tala till punkt, att tillåta hans eftertänksamhet, att inte skynda på... och så sitter vi där... det finns både skratt och tårar i luften och jag är så glad över att få ta del av hans personliga berättelse om hur han började äga sitt liv.
Om du fortfarande upplever att du lever liksom någon annans liv, lyssna på Dick och se vad som händer i dig!
Berätta gärna för mig senare, eller i kommentarerna på bloggen!

Om du inte kan lyssna på podden här, gör det på Spotify - där kan du också följa podden, så du har koll på när nya avsnitt kommer. Du hittar #charlottepodden här.

Varför gör jag #charlottepodden?

Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.

En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.

Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.

När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt.

I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.

Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

  1. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

  2. Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den

  3. Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer