7. Kasst bemötande fick Stefan Balogh att bli sexolog

Stefan å Charlotte 500.jpg

Tänk dig att en viktig del av din identitet är längtan efter att få barn. Och en dag pratar en läkare om “hur du är skapt” och du förstår inte vad de syftar på. Långt senare och på ett ytterst klumpigt sätt får Stefan Balogh reda på att han är steril. Första reaktionen var att livet var meningslöst. Men så småningom hittade han ett slags kall - han var arbetsterapeuten som ville bli sexolog. Och ett av skälen var att andra skulle slippa få det kassa bemötande han själv hade fått.

Stefan Balogh får lyssna på mångas utmaningar kring sex och närhet. Ofta lägger han märke till att de problem som personer möter, inte så ofta är rent sexuella - det är vanligare med praktiska problem. Hur ska den som är ryggmärgsskadad och förlamad kunna njuta av sex? Hur ska den som har nedsatt funktion i händerna kunna njuta? Vad är egentligen sex, när det går att få orgasm av att någon smeker örsnibbarna? Och hur ska en förhålla sig till egna föreställningar om sin egen och andras lust.

Stefan Balogh jobbar på Bosse kunskapscenter.

PS: Det sägs inte i podden, men faktum är att Stefan i dag är pappa, tack vare en spermadonator.

Charlottepodden - tankar om livet, kroppen, kärleken, döden, utmaningarna, det som är större eller mindre än oss. Angelägna samtal med och från kärlekskrigaren Charlotte Cronquist. Ännu utan tagline. Men den kommer. En podd för dig som vill vill leva fullt ut och som inser att ditt liv innebär både ljus, mörker och en och annan småtråkig stund. 

Stöd gärna mitt arbete med podden genom att swisha valfri gåva till 070 322 42 42

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer