6. Johan Ekenberg: Hur levande vill du vara?

Hur levande vill du vara.JPG


Hur levande vill du vara? Johan Ekenberg blickar ut över publiken, låter frågan hovra i luften, låter oss som lyssnar, oavsett om vi är kursdeltagare eller lyssnar på en föreläsning, ta in frågan och reflektera över den.

När jag tittar på Johan finns svaret där. Han lever sitt budskap och låter livet pulsera igenom honom som en vårbäck som drar med sig hela snösmältningen.

Johan Ekenberg är mest känd för sina kurser "Sex en motorväg till gud", där tusentals människor har kommit ur sina pryda garderober och börjat närma sig livet, lusten, livsglädjen och sexualiteten på ett mer omfamnande och tillåtande sätt. 2019 har kurserna bytt namn och heter tantrakurser. 

Då är det lätt att tro att hans liv handlar just om sexualiteten... men se där sket du en lök. För vad är det som får människor att vara närvarande och hitta hem, leva sina liv? Där kan sexualiteten fungera som ett insteg... och i vårt samtal berättar Johan mer om det.

Jag känner Johan sedan många år och den här intervjun gjordes på nyårsafton 2015 i hans nya paradis Humlebäck, som är en kursgård djupt in i värmlandsskogen och med sjön Visten på ett stenkasts avstånd. För mig personligen klappar hjärtat extra mycket för denna plats, som barn bodde jag i Värmland och badade om somrarna rätt ofta i just denna sjö. 
Själva samtalet mellan Johan och mig är tidigare presenterat i #100procentpodden - men inramningen är ny - du möter honom i #charlottepodden.

Du kan träffa Johan Ekenberg på Stockholm tantrafestival 3-5 maj i år - en festival för dig som är nyfiken på vad tantra är. 
Mer om Johan och kursverksamheten på Humlebäck kan du läsa här.

Följ gärna podden genom att prenumerera i din podcastapp. Det enda som krävs är att du laddar ner en sådan app i din smarta mobil eller surfplatta och så söker du charlottepodden och börjar prenumerera helt gratis. Då kommer avsnitten automatiskt till dig. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer