– När jag bestämde mig för att vara 100% Charlotte, började spännande saker hända i mitt liv. Några år senare föddes kärlekskrigaren. Du kanske också är en, säger Charlotte Cronquist.

Charlotte Cronquist brukar säga att människor är födda för att vara sig själva, fullt ut. Världen behöver inte människor som är förminskade kopior av sig själva. Världen behöver 100%-are.

Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv. När du gillar dig själv och känner din inre kraft är det lättare att gilla andra. Då är det också lättare att känna vilja och motivation att ge ditt bidrag till världen.

  • Vilka är dina gåvor till världen?
  • Vad vill du ge?
  • Vad hindrar dig från att göra det?

Som kärlekskrigare utmanar Charlotte Cronquist dig till att ta för dig av livet. Njuta av det. Älska det. Hon uppmuntrar dig till att möta livets alla aspekter och ha med lekfullheten på resan.

– Gör det du är rädd för. Känn livet spritta i dig. Belöna dig själv när du vågar mer än tidigare, känn tacksamhet över att vara just du!

Charlotte Cronquist har en mission och det är att bidra till att det blir helt normalt att vara sig själv fullt ut. Hon vill uppmuntra dig att ta för dig av livet, inifrån och ut. Det innebär att också inkludera den fantastiska kraft som finns i sexualiteten.

Kärlekskrigaren

Charlotte kärlekskrigare.png

“I mig bor en kärlekskrigare. Jag drar mitt strå till stacken för att bidra till en mer kärleksfull värld, där kvinnors kreativitet kan, får och uppmuntras att blomstra.

Jag möter många reaktioner på begreppet kärlekskrigare, särskilt från kvinnor.

Som jag ser det finns det soldater (soldiers) och krigare (warriors). Soldater är sådana som lyser order, som krigar åt andra (till exempel sitt land). För mig är en krigare någon som står för något viktigt, som kämpar för något viktigt. Någon som har värden att försvara eller kämpa för. En kärlekskrigare är ingen soldat, hen ger sig inte ut i ett krig, det handlar mer om att samlas kring kärlek. Att vara en krigare för kärlek. Att stå för de värdena. Att visa att det är viktigt. Att det inte räcker att vara stilla och hoppas att det löser sig.

Att verka för kärlek kräver också handling, att göra något, att visa det, att stå upp för det.

En kärlekskrigare riskerar också att andra uppfattar hen som någon hen ska slåss emot. Det kan vara en utsatt, men ack så viktig position. Så att vara en kärlekskrigare är lite som att säga:

– Lita på mig, jag står kvar, dessa värden är viktiga. Kärlek, medmänsklighet, lekfullhet etc är värden jag är beredd att leva för ... och i praktiken att dö för.

Mitt sexuella samliv började med en våldtäkt. Jag har också många erfarenheter av att ha sex för att jag "borde", där det inte känts bra. Det tog lång tid innan jag kunde njuta ordentligt av sex.

I dag gör jag det. I dag vet jag att det går att läka kroppen så att kopplingen till kreativiteten kan blomstra igen. Det finns så mycket att göra för att skapa en situation där kvinnors kreativitet flödar och en viktig del är just sexualiteten. Att vi tillåter oss att njuta av den, att vi tillåter våra kroppar att bejaka den, att vi tillåter våra tankar och hjärnor att släppa skam och skuld som ofta är förenad med sex... Tankemönster, etik och moral, som ofta kommit från män och religion, ofta i en ohelig allians för att i praktiken trycka ner kvinnor och vår sexualitet.

Vi lever i en värld som behöver mycket kärlek. Som behöver samförstånd, som behöver möten, som behöver mjukhet, som behöver medkänsla, som behöver ömsesidig förståelse. Vi behöver en värld där kvinnor och män har samma värde, samma möjligheter i allmänhet och där sexualiteten - det vi alla föds ur - är bejakad.

Det är dags att släppa fria bojorna om sexualiteten. Det är dags att tillåta oss att känna att sexualiteten är en kraft och att den finns djupt inne i oss själva.

I mitt liv är det paradoxala att jag tror att mina tidiga sexuella erfarenheter är orsaken till att jag i dag jobbar med sex och relationer.

Sommaren 2015, när jag hade hoppats att bli sommarvärd i P1, gjorde jag ett eget alternativt sommarprogram, som en del i min podcast #100procentpodden. I det reflekterar jag över hur mitt liv hade sett ut om mitt första sexuella möte hade skett hänsynsfullt, kärleksfullt, respektfullt, intimt och närvarande? Det kan du lyssna på här.

Så kan Charlotte serva dig

Förutom att vara kärlekskrigare är hon författare, coach, journalist och kursledare.

Charlotte Cronquist sprider sitt kärleksbudskap på flera sätt – och bjuder dessutom in dig att göra en personlig resa för att bli en 100%-are, ett liv där du lyssnar på din inre röst.

I 100%-podden möter Charlotte Cronquist personer som förverkligar sina drömmar och lyssnar på sina hjärtan. Hon möter dem i nära samtal om det som är viktigt i livet.

”Lekfull tantra” är skapat för dig som vill möta din lust och sexualitet på ett tryggt och lekfullt sätt. Dessutom ger den en enkel introduktion till vad tantra är. Lekfull tantra finns som helgkurs, onlinekurs och kvällsworkshop – snart kommer boken.

I coaching och sessioner möter Charlotte klienter som vill att deras (sex)liv eller nära relationer ska bli bättre. Eller så kan det handla om en längtan efter kärlek, närhet, bra sex och att våga mer. 

I bloggen https://lustochliv.blogspot.com/ skriver Charlotte om sexualitet och relationer. Där finns tusentals artiklar som kan bidra till att du får ett rikare liv.  Bloggen hade våren 2018 haft 2,75 miljoner sidvisningar.

Böckerna:

100% Charlotte – ta ditt inre ledarskap. Vill du ta mer plats i ditt liv? Vill du våga se vem du verkligen är? Vill du tillåta dig att älska dig precis som du är?  Då är 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap en bok för dig.

Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft. Det är en bok om kvinnans sexualitet och om rätten att vara sexuell. Den vill bidra till att du känner dig fria att bejaka din sexuella kraft och få mer tillgång till din livskraft..