100%-podden möter Anna Karlsson #50

annakarlsson.jpeg

Finns det bra och dåligt sex? Den frågan har jämlikhetskonsulten Anna Karlsson penetrerat i sin masteruppsats i genusvetenskap. Och någonstans i framtiden kommer boken som visar resultatet av hennes intervjuer kring åsikter om sex. Men inte än. Inte just nu.

Genom livet har Anna Karlsson hunnit fundera mycket kring normer och värderingar, vad som sker i olika grupper och mellan människor. Hon har sett hur vi hanterar varandra beroende på till exempel kön, ålder, yrke, status, sexuell läggning och funktionsvariationer. 

Hon har testat olika yrken och landat i att bidra till ett samhälle med lönsam mångfald. 

Vi möttes i ett sprittande samtal om allt från svartsjuka till att njuta av livet och livsstrategier.

Från Anna Karlssons hemsida:

[,ri:´væmp]

(eng) göra (skriva) om, fräscha upp, modernisera;  lappa ihop

Låt mig reVampa din organisation! MIn akademiska kunskap parat med praktisk erfarenhet gör att jag kan skapa utbildningar som är unika i sitt slag, som ger igenkänning och vidareutveckling!

Jag är Anna Karlsson - din jämställdhetskonsult och jämlikhetskonsult.

Här kan du också läsa hennes blogg.

Var med och bidra till 100%-poddens framtid

Tillhör du dem som lyssnar på 100%-podden?
Isåfall är du inte ensam.
Jag är stolt över att helt själv ha producerat mer än 50 avsnitt sedan starten för drygt ett år sedan.
Jag gör det helt på min fritid, för att jag älskar det.
Samtidigt behöver jag hjälp att prioritera arbetet med 100%-podden, för även jag behöver dra in pengar.
Du kan göra en liten, men viktig, insats för att säkra 100%-poddens framtid och göra det lättare för mig att prioritera arbetet med den.
Jag behöver din hjälp i form av 3 minuter av din tid och 1 dollar per nytt avsnitt av 100%-podden.

  1. Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

  2. Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

  3. Välj en summa att donera, 1 dollar räcker men om du känner att du vill avvara mer skulle det göra mig superglad.

  4. Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

  5. Fyll i dina betaluppgifter.

  6. Få min stora tacksamhet.

Vad är Patreon och varför gör jag detta?

Det här klippet förklarar det rätt bra: https://www.youtube.com/watch?v=wH-IDF809fQ. Patreon är ett sätt för innehållskapare som jag (som har en podd, eller en blogg, eller kanske gör klipp på YouTube) att få betalt för det vi skapar från vår publik. Vem som helst kan skapa ett konto på under 3 minuter och bestämma hur mycket de vill bidra med per avsnitt som publiceras.

Jag har haft miljontals sidvisningar på min blogg och gör podden – utan att tjäna ett öre. Nu har jag startat en Patreon för att de som gillar mina grejer ska få chansen att stötta mig.

Som en av mina första “patrons" gör du enorm skillnad. Många är skeptiska till att prova plattformar som Patreon om de inte ser att andra redan har tagit steget. Att du tagit dig 3 minuter för att stötta mig gör min dröm om att ha råd att fortsätta göra min podd har mycket större chans att bli verklighet

Tack för hjälpen! Stor kram!

GILLA 100%-podden

100%-podden har en egen gilla-sida på Facebook, där nyheter om podden presenteras. Så vill du vara med och först veta vad som är på gång gilla sidan.

PRENUMERERA PÅ 100%-PODDEN

Det går utmärkt att lyssna på #100procentpodden här, men det allra bästa är om du väljer att ladda ner och prenumerera på den i din podcastapp (som är gratis att ladda ner om du inte har en) så kan du lyssna precis när du vill i din smarta mobil eller surfplatta. Då får du veta när nya avsnitt kommer och kan bläddra igenom dem som redan har sänts... och lyssna på människor som väcker något i dig.
Här prenumererar du.

Jag blir superglad om du dessutom gör en kort recension av podden.

Då och då gör jag specialare av #100procentpodden. Det finns avsnitt på engelska och så uppstår en del andra överraskningar också.

Här kan du lyssna på mitt sommarprogram från 2015.

Varmt välkommen till en värld där du får vara 100%-du.