100%-podden möter Alexandra Rydholm #43

Alexandra-Rydholm800.jpg

Hon står på scenen och talar om sorg och död. Alexandra Rydholm bjuder på sin egen livshistoria och sprakar av liv. Det är som att de utmaningar hon mött i sitt eget liv, dels gjort henne till en riktigt levare, en livsbejakare och dels gett henne impulsen att sprida detta budskap till människor som också har erfarenheter av död och stark sorg.

När jag lyssnar på henne tänker jag: Hennes röst är kärlek, hennes varelse är kärlek, denna kvinna har verkligen hittat sätt att hitta livet, hitta inspirationen, finna möjligheterna, där andra möjligen hade valt att ge upp.

Några veckor senare träffas vi på slottet. För mitt inre öga ser jag hur Alexandra Rydholm drar på sig löparskorna och springer iväg för att möta livet, för att skapa en stunds andrum, för att kunna hantera det kaos som ibland omger henne.

Du får möta Alexandra Rydholm i ett samtal om livet, vad som driver henne och hur det är att vara en handikappsmamma. Kanske du får inspiration att antingen lyssna på henne när hon turnerar landet runt och berättar om sorg och död, kanske du får inspiration till att lära dig mer om hur du möter personer i psykisk ohälsa ... eller så kanske du bara njuter en stund av att möta en kvinna som sprakar av liv.

Här kan du läsa mer om Alexandra Rydholm

Här kan du läsa mer om första hjälpen vid psykisk ohälsa.

Detta är det 43:e avsnittet av #100-procentpodden. Jag fascineras över vilka spännande möten detta projekt ger mig ... och dig. Det är så härligt att välja att möta människor i närvaro och nyfiket lyssna på deras tankar om livet, kärleken och det som är viktigt för just den person som befinner sig nära min mikrofon.

Jag driver ännu projektet helt idéellt så koppla gärna samman mig med någon eller några som kan vara intresserade av att sponsra eller bidra på något annat sätt.

Det går utmärkt att lyssna på #100procentpodden här, men det allra bästa är om du väljer att ladda ner och prenumerera på den i din podcastapp (som är gratis att ladda ner om du inte har en) så kan du lyssna precis när du vill i din smarta mobil eller surfplatta. Då får du veta när nya avsnitt kommer och kan bläddra igenom dem som redan har sänts... och lyssna på människor som väcker något i dig.

Då och då gör jag specialare av #100procentpodden. Det finns avsnitt på engelska och så uppstår en del andra överraskningar också.

Här kan du lyssna på mitt sommarprogram från 2015. 

Varmt välkommen till en värld där du får vara 100%-du.

Vill du vara med och bidra till 100%-podden?

För bara en (1) dollar i månaden kan du vara med och bidra till att 100%-podden blir ett uthålligt projekt, där jag fortsätter att möta 100%-are från när och fjärran. #Patreon är ett enkelt sätt att förenkla livet för kreatörer i sociala medier.

Här kan du läsa mer.

Här kan du ge ditt bidrag.