100%-podden möter Jojo Tuulikki Oinonen #53

jojo100.jpeg

I våras gick jag och lyssnade på en föreläsning med Jojo Tuulikki Oinonen. Hon talade om ett av mina favoritämnen, nämligen skam. Jag fick dit på rekommendation av en vän som ser Jojo som en självklar 100%-are.

Tänk att få möta en riktig skamexpert och gestaltterapeut, med många års bakgrund i dramatiken.

För mig var det härligt att höra någon föreläsa om skam. Trots att jag själv lett kurser kring skam i många år, gav Jojo mig en rad ahaupplevelser. Jag har närmat mig skam från ett praktiskt sätt och Jojo har även koll på det teoretiska och på forskning kring skam och vad den gör med oss.

Vet du till exempel vad en skamattack är? Vet du när du skäms? Har du tänkt på att vi lever i ett samhälle som ibland blir gränslöst skamlöst?

Vad är det då skammen gör? När den slår till känns det som att det är på liv och död. Dessutom vaktar skammen får sårbarhet.

Det börjar komma forskning om skam och skammens roll. Vi nosar lite på det i poddsamtalet - och jag rekommenderar dig att ta reda på mer om skam... för det är ofta något som hålls i skymundan, men som ändå påverkar så starkt.

Här kan du läsa mer om Jojos skamarbete och veta mer om vad hennes föreläsningar handlar om.

Här kan du läsa mer om hennes jobb som gestaltterapeut.

Var med och bidra till 100%-poddens framtid

Tillhör du dem som lyssnar på 100%-podden?
Isåfall är du inte ensam.
Jag är stolt över att helt själv ha producerat mer än 50 avsnitt sedan starten för drygt ett år sedan.
Jag gör det helt på min fritid, för att jag älskar det.
Samtidigt behöver jag hjälp att prioritera arbetet med 100%-podden, för även jag behöver dra in pengar.
Du kan göra en liten, men viktig, insats för att säkra 100%-poddens framtid och göra det lättare för mig att prioritera arbetet med den.
Jag behöver din hjälp i form av 3 minuter av din tid och 1 dollar per nytt avsnitt av 100%-podden.

1.     Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

2.     Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

3.     Välj en summa att donera, 1 dollar räcker men om du känner att du vill avvara mer skulle det göra mig superglad.

4.     Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

5.     Fyll i dina betaluppgifter.

6.     Få min stora tacksamhet.


Vad är Patreon och varför gör jag detta?

Det här klippet förklarar det rätt bra: https://www.youtube.com/watch?v=wH-IDF809fQ. Patreon är ett sätt för innehållskapare som jag (som har en podd, eller en blogg, eller kanske gör klipp på YouTube) att få betalt för det vi skapar från vår publik. Vem som helst kan skapa ett konto på under 3 minuter och bestämma hur mycket de vill bidra med per avsnitt som publiceras.

Jag har haft miljontals sidvisningar på min blogg och gör podden – utan att tjäna ett öre. Nu har jag startat en Patreon för att de som gillar mina grejer ska få chansen att stötta mig.

Som en av mina första “patrons" gör du enorm skillnad. Många är skeptiska till att prova plattformar som Patreon om de inte ser att andra redan har tagit steget. Att du tagit dig 3 minuter för att stötta mig gör min dröm om att ha råd att fortsätta göra min podd har mycket större chans att bli verklighet

Tack för hjälpen! Stor kram!

Gilla 100%-podden

100%-podden har en egen gilla-sida på Facebook, där nyheter om podden presenteras. Så vill du vara med och först veta vad som är på gång gilla sidan.


Prenumerera på 100%-podden

Det går utmärkt att lyssna på #100procentpodden här, men det allra bästa är om du väljer att ladda ner och prenumerera på den i din podcastapp (som är gratis att ladda ner om du inte har en) så kan du lyssna precis när du vill i din smarta mobil eller surfplatta. Då får du veta när nya avsnitt kommer och kan bläddra igenom dem som redan har sänts... och lyssna på människor som väcker något i dig.
Här prenumererar du.

Jag blir superglad om du dessutom gör en kort recension av podden.

Specialavsnitt

Då och då gör jag specialare av #100procentpodden. Det finns avsnitt på engelska och så uppstår en del andra överraskningar också.

Här kan du lyssna på mitt sommarprogram från 2015.

Varmt välkommen till en värld där du får vara 100%-du.