100%-podden möter Anna Åhlund #23

annaochcharlotte.jpeg

Första gången jag mötte Anna Åhlund, var när jag fick tips om hennes bilder på Instagram. Då var hon mitt i projektet "En snippa om dagen". Med början den 8 mars började hon, varje dag, verkligen varje dag, att rita en snippa som hon publicerade på Insta. Det blev alla möjliga sorters snippor, med fokus på alltifrån relationer till politik. 

För mig kändes hennes projekt så bra, så avdramatiserande, så roligt och så härligt utmanande. Jag är ju själv en person som är uthållig och som ofta väljer långa åtaganden.

Självklart var jag nyfiken på Anna Åhlund. Illustratör och lärare och som på sin hemsida rakt och enkelt säger "geni och illustratör". När jag såg att "En snippa om dagen" transformerats till bok, såg jag till att raskt ha ett exemplar... och gladdes å Anna vägnar att hennes projekt också finns i pappersform och kan spridas till dem som kanske inte är så instagrammiga.

Så jag bjöd hem henne till slottet, vi möttes en lite ruggig helgmorgon i november och samtalade om livet, engagemanget - och självklart snipprna, över en kopp kaffe.

Här kan du följa Anna Åhlund på Instagram.

Här är hennes hemsida.

Vi har kommit till det 23:e avsnittet av 100%-podden. Det har varit ett fantastiskt halvår. När jag startade 100%-podden anade jag inte hur mycket tid och energi det skulle kräva. Jag gissar att jag lägger ungefär en dag på att göra klart ett avsnitt. Jag får en hel del uppskattning för det och rosorna är mycket välkomna, i detta projekt som ännu inte är finansierat. 

Varför gör jag 100%-podden? Jo, för en inre röst driver mig att göra det. Den säger att jag ska sprida ord om kärlek och 100%-podden, där jag möter fantastiska människor som älskar livet, är ett av sätten jag gör det på. Än vet jag inte hur jag ska få ekonomi på det, men jag fortsätter oförtrutet och får helt fantastiska möten, med ibland helt oväntade människor. Jag är djupt tacksam för impulsen som den inre rösten satte igång.

Ju fler som lyssnar på podden, desto större räckvidd får dessa kärleksfulla människor. Så var med och sprid ord och länkar om #100procentpodden. Tipsa mig också gärna om personer som du tycker är 100%-are. Jag tar tacksamt emot och väcker personen hjärtat i mig, så kommer jag att skicka frågan vidare. 

Det är viktigt att kunna möta hur många som lyssnar på podden - och det sätt som möjliggör det är att du prenumererar. Jag ser inte vilka som gör det, bara hur många det är - och den siffran kan jag sedan använda i marknadsföringen, så att vi fortsätter sprida ord från många hjärtan. Min vision är att #100procentpodden ska bli ett uthålligt projekt. Självklart kan du stötta mig ekonomiskt, genom att ge ett valfritt bidrag. På min blogg finns en möjlighet att donera via Paypal. Gör gärna det. Klicka här.

Jag uppmuntrar dig alltså till att prenumerar på podden. Det gör du i poddcastappen i din smarta mobil eller surfplatta. Sök 100%-podden så hittar den rätt.

I appen kan du lyssna på avsnitten i din takt. Det kommer ett nytt avsnitt varje onsdag med en ny spännande människa.

Du kan också bidra till det här projektet genom att skriva en recension i din podcastapp - det gör att den placeras högre i sökmotorerna och att fler utanför mitt personliga nätverk kan hitta podden.

Just nu gör jag 100%-podden helt idéellt och är du en person som vill vara med och stödja poddens budskap, med pengar, sponsring eller på något annat sätt - ta gärna kontakt.

Dessutom kommer det då och då specialavsnitt.

Som mitt eget sommarprogram 2015  eller avsnitt på engelska. Här är det tredje, en intervju med Baba Dez Nichols - som bara älskar att vara lycklig. 

Kärlek till dig, för att du är just du.